för privatpersoner
för företag
Ring oss:08-559 24 778
   
Kontakt
Hyrlett
Box 1473
114 79 STOCKHOLM

Telefon: 08-559 24 778
E-post: info@hyrlett.nu

Nyheter


Välgörenhetskampanj ”Vi hjälper Tillsammans”.

 


Inför julen 2012 arrangerade Hyrlett en välgörenhetskampanj för att hjälpa fritidsgården ”Tillsammans” i Lettland.

 

Fritidsgården ”Tillsammans” ligger i en liten stad, Broceni, ca 100 km från huvudstaden Riga. Barn och ungdomar som besöker fritidsgården kommer från dåliga och trasiga hemförhållanden där föräldrarna ofta har alkoholproblem eller helt enkelt inte tar hand om sina barn. Fritidsgården drivs av en eldsjäl, Valda Stale, som har blivit en ledstjärna för alla undgomar som regelbundet besöker gården. ”Hon är som en mamma åt oss alla. Detta ställe är som ett ljus i min vardag. Jag skulle gärna stanna här även på nätterna om det skulle gå. Jag vill inte gå hem..” säger Kristine, 13 år.

”Jag började dricka efter skolan för att mina föräldrar gör det varje dag. Jag vet inte hur det skulle slutat men Valdina (smeknamn för Valda) har hjälpt mig att komma på fötter igen. Jag är så tacksam över att detta ställe finns. Nu studerar jag i en annan stad och behöver inte träffa mina föräldrar så ofta. Men varje dag jag kommer till Broceni, kommer jag till Valdina och Tillsammans. Hon är min andra mamma. Utan henne skulle jag blivit som min pappa..” berättar Janis, 18 år.

När vi frågade vilken hjälp de skulle behöva, svarade Valda Stale blygt: ”Jag vet inte. Vi har ju 2 rum, en gammal dator, lite bordspel och ett musikcentrum som fortfarande fungerar ibland. Kanske saker som barnen kan sysselsätta sig med? Lite bordspel, kanske.” Man får inget större stöd från kommunen så ungdomarna har själva spacklat och målat om lokalerna. Men det läcker från taket och fritidsgården har ingen TV. Valdina, som barnen kallar henne, får 1000 kr (tusen kronor) i månadslön för sitt dagliga eldsjälsliga arbete med ungdomarna. Fritidsgården skulle vilje inrätta ett gym i ett anslutande rum. Tränigsmaskiner vore bra att skaffa.

 

Vi vill tacka alla er som skänkte en gåva till vår julkampanj för att hjälpa fritidsgården Tillsammans! Oavsett storlek och värde gör din gåva stor nytta!

 

Fritidsgårdens blogg på internet med bilder: brocenujauniesi.blogspot.mxtillbakaYrke  Pris fr. 
Byggarbetare  199kr/h 
Svetsare  199kr/h 
Industripers.  159kr/h 
Lager & flyttpers.  159kr/h 
Städpersonal  149kr/h 
Sömnad & textil  155kr/h 
Kockar & kökspers.  189kr/h 
Diskare  149kr/h 
Lastbilschaufförer  199kr/h 
Skogsarbetare  209kr/h 
Skogsplant.  159kr/h 
Lantarbetare  159kr/h 
Parkarbetare  159kr/h 
Trädgårdsmästare  169kr/h 
Okvalificerad pers.  149kr/h 

Dessa priser är ex.moms och varierar utifrån uppdragets längd. Mer detaljerad information hittar du i vår prislista.© Copyright 2006-2010 hyrlett.nu